Brug af brugerdefinerede spørgsmål

Brugerdefinerede spørgsmål kan bruges til at bede dine kandidater om mere specifikke oplysninger.

Brugerdefinerede spørgsmål er en vigtig del af en vurdering. Mens vores tests kan vurdere dine kandidater og give dem et pointtal på baggrund af forskellige færdigheder, er brugerdefinerede spørgsmål din mulighed for at stille spørgsmål med relation til din virksomhed eller det specifikke job. Du kan vælge, hvordan du vil modtage svarene. Du kan skrive disse spørgsmål selv, men vi tilbyder også et katalog med en lang række spørgsmål.  Brugerdefinerede spørgsmål indgår i oprettelsen af en vurdering, så de kan oprettes af ejere, administratorer og rekrutteringskonsulenter.

Læsetid: ca. 6 minutter

Tip: Har du nemmere ved at lære via lyd og billeder? Så er videoen nederst i denne vejledning den perfekte løsning. 😀

I denne artikel

1. Typer af brugerdefinerede spørgsmål
  2. Tilføjelse af brugerdefinerede spørgsmål
    1. Spørgsmål med flere svarmuligheder, video, essay og filupload
    2. Kodningsspørgsmål
    3. Genbestilling og sletning
  3. Brug af kataloget med brugerdefinerede spørgsmål
    1. Søgning og filtrering
    2. Valg af spørgsmål
  4. Gennemgang af dine kandidaters svar
  5. Almindelige spørgsmål

Typer af brugerdefinerede spørgsmål

Du har adgang til fem typer brugerdefinerede spørgsmål:

1. Spørgsmål med flere svarmuligheder
  2. Essay
  3. Video
  4. Filupload
  5. Kodning

Nedenfor kan du finde oversigter over de forskellige typer af spørgsmål, hvornår du skal bruge dem, mulighederne for at begrænse, hvor længe din kandidat har til at svare, samt eksempler på brug.

Spørgsmål med flere svarmuligheder

Et spørgsmål med et begrænset antal svarmuligheder – mellem to og ti – som kandidaten kan vælge imellem.

Hvornår skal det bruges? Til lukkede spørgsmål, når du vil begrænse dine kandidaters mulige svar
Muligheder for tidsbegrænsning 30 sekunder
45 sekunder
60 sekunder
2 minutter

Eksempel på anvendelse

Essay

Et spørgsmål, hvor kandidaten kan give et åbent svar med tekst.

Hvornår skal det bruges? Til åbne spørgsmål, når du ikke vil begrænse de mulige svar.
Muligheder for tidsbegrænsning 1 minut
2 minutter
5 minutter
10 minutter
30 minutter
45 minutter
1 time
2 timer
3 timer

Eksempel på anvendelse

Video

Et spørgsmål, hvor kandidaten svarer med en videooptagelse af sit svar.

Hvornår skal det bruges? Til lukkede spørgsmål, når du vil begrænse dine kandidaters mulige svar
Muligheder for tidsbegrænsning 30 sekunder
45 sekunder
60 sekunder
2 minutter

Eksempel på anvendelse

Filupload

Et spørgsmål, som kandidaten besvarer ved at uploade et dokument.

Hvornår skal det bruges? Når du ønsker at se eksempler på tidligere arbejde eller andre relevante dokumenter
Muligheder for tidsbegrænsning 10 minutter
20 minutter
30 minutter
40 minutter
50 minutter
1 time
2 timer
4 timer
12 timer
1 dag
2 dage
3 dage
7 dage
Accepterede dokumenttyper

CSV/ XLS/ XLSX

DOC/DOCX

TXT

PPT/PPTX

ODP (Open document presentation)

KEY (Apple keynote-fil)

PNG/JPG/PSD/BMP/GIF (til den mulighed for upload af billeder, vi allerede tilbyder)

PDF

Eksempel på anvendelse

Kodning

En kodningsopgave jeres egne udviklere har udformet

Hvornår skal det bruges? Hvis dine udviklere har deres egne kodningsopgaver til test af kandidater
Muligheder for tidsbegrænsning

10 minutter
20 minutter
30 minutter
40 minutter
50 minutter
1 time

Tilgængelige sprog Python
JavaScript
TypeScript
PHP
SQLite
Java
Kotlin
Swift
C
C++
C#
Ruby
Go
R
Scala

Eksempel på anvendelse

Tilføjelse af brugerdefinerede spørgsmål

For at tilføje dine egne spørgsmål skal du først oprette en ny vurdering eller redigere en eksisterende. Når du når til trin 3: Tilføj spørgsmål, er siden opdelt i 3 sektioner:

2-1 Tabellen med brugerdefinerede spørgsmål viser dine valgte spørgsmål i den rækkefølge, de vil blive præsenteret for dine kandidater.
4-1 Opret dine egne spørgsmål ved at klikke på den ønskede flise. Der vises et pop op-vindue med spørgeskemaeditoren. Spørgsmål føjes til tabellen, når du gemmer dem.
6-1 Vælg fra vores katalog over brugerdefinerede spørgsmål nederst på siden. Denne del kan søges og filtreres for at hjælpe dig med at finde det bedste spørgsmål.
Bemærk: Du kan kun tilføje eller ændre brugerdefinerede spørgsmål, hvis ingen kandidater endnu er blevet inviteret til at tage vurderingen. Denne artikel indeholder flere oplysninger om hvorfor.

Spørgsmål med flere svarmuligheder, video, essay og filupload

For at oprette dit spørgsmål skal du vælge den type spørgsmål, du vil tilføje, ved at klikke på den relevante flise. Spørgsmålseditoren dukker op som pop op-vindue ligesom nedenfor ved et spørgsmål med flere svarmuligheder.

Bemærk: Hvis der er et gult diamantikon ved siden af flisen, betyder det, at spørgsmålet ikke er inkluderet i dit nuværende abonnement. Du skal opgradere dit abonnement for at bruge det til eksterne kandidater.

2-1 Annuller eller gem dit spørgsmål, eller afslut editoren i værktøjslinjen øverst på siden.
4-1 Vælg en tidsbegrænsning i rullemenuen.
6-1 Indtast dit spørgsmål i tekstfeltet til venstre. Vi foreslår, at du er så grundig som muligt for at give din kandidat den bedste mulighed for succes. Giv kandidaten alle de oplysninger, der er brug for, på en klar og kortfattet måde. Du kan formatere teksten i spørgsmålet ved hjælp af værktøjslinjen øverst i feltet.
8-1 Indtast dine svar i tekstfelterne til højre. Du kan formatere teksten i dine svar ved at klikke i tekstfeltet og bruge den formateringseditor, der vises.
10-1 Tilføj et andet svar med knappen under svarmulighederne.  Fjern svar ved at klikke på X ved siden af svaret. Der kan være mellem to og ti svarmuligheder. Fire svarmuligheder er standard.
12 Vælg det rigtige svar ved at vælge cirklen ved siden af det pågældende svar. Hvis dit spørgsmål har flere gyldige svar, kan du vælge at fordele point på flere svar ved at vælge til/fra over svarene. Dette giver dig mulighed for at bedømme hvert svar på en skala fra 0 til 5.
14 Oplysninger til dit team findes nederst på siden. Dette er et valgfrit afsnit, der giver dig mulighed for at videregive oplysninger for at hjælpe andre medlemmer af dit team, der evt. skal gennemgå vurderingsresultater.
Bemærk!: Punkt 4-6 på listen ovenfor gælder kun for spørgsmål med flere valgmuligheder. Spørgsmål, der skal besvares med essay, video eller filupload, kræver ikke, at du angiver korrekte svar.

Kodningsspørgsmål

Kodningsspørgsmål kræver, at du opretter et kodningsscenarie, som dine kandidater skal arbejde med. Du skal få en ekspert i det pågældende kodningssprog til at oprette dit spørgsmål for dig.

Vi har en dedikeret vejledning til oprettelse af kodningsspørgsmål her.

Genbestilling og sletning

Dine oprettede spørgsmål vil blive vist på en tabel øverst på siden med trin 3: Tilføj spørgsmål. Hvis du holder markøren over et spørgsmål, ændres farven, og der vises nogle ikoner til højre for spørgsmålet.

2-1 Pil op og ned vil ændre placeringen af spørgsmålet. Spørgsmålet øverst på listen vil blive præsenteret først.
4-1 Blyantikonet giver dig mulighed for at redigere dit spørgsmål.
6-1 Papirkurvikonet sletter spørgsmålet fra din liste. Der vil komme en pop op-meddelelse, der beder dig bekræfte dette, da slettede spørgsmål ikke kan gendannes.
8-1 Den lille pil ned for enden vil udvide spørgsmålet og vise dig det.

Brug af kataloget med brugerdefinerede spørgsmål

Kataloget med brugerdefinerede spørgsmål indeholder spørgsmål, der er oprettet af os, samt eventuelle spørgsmål, du har oprettet til tidligere vurderinger. Kataloget over brugerdefinerede spørgsmål består to dele:

1. Funktionen søg og filtrer
  2. Selve de brugerdefinerede spørgsmål

Søgning og filtrering

Venstre side giver dig mulighed for at søge i og filtrere spørgsmålene. De filtrerede resultater vises i højre side af siden og opdateres automatisk, når du vælger et filter.

2-1 Marker afkrydsningsfelterne for kun at se TestGorilla-spørgsmål, dine egne spørgsmål eller begge dele.
4-1 Søg på nøgleord for at finde relevante spørgsmål. Prøv at søge efter en bestemt færdighed eller et bestemt emne.
6-1 Vælg en tidligere vurdering fra rullemenuen for at se spørgsmål, du har brugt før.Spørgsmål, du har brugt i andre vurderinger, er nemme at finde under et gult banner i øverste højre hjørne, hvor der står Brugt tidligere.
8-1 Søg efter spørgsmålstype eller -kategori ved at markere de relevante felter.
Bemærk!: Hvis du vælger at søge efter dine egne spørgsmål i kataloget, kan du kun se spørgsmål fra vurderinger, du har adgang til. Se vores artikel om Avancerede brugerrettigheder for at få flere oplysninger om dette.

Valg af spørgsmål

Du har et par muligheder i tilknytning til spørgsmålene i kataloget med brugerdefinerede spørgsmål:

2-1

Vis mere vil udvide spørgsmålet og give dig yderligere oplysninger:

• Hvorfor er dette spørgsmål relevant?
  • Hvad skal du være opmærksom på i svaret?
4-1 Klik på den grønne knap Tilføj for at føje et spørgsmål til din vurdering. Dermed føjes spørgsmålet til i bunden af tabellen med brugerdefinerede spørgsmål, der findes øverst på siden.
6-1 Knappen Tilføj erstattes af et rødt  X, når spørgsmålet er blevet valgt. Klik på det, hvis du vil fjerne spørgsmålet.

Gennemgang af dine kandidaters svar

Når du ser på en kandidats resultatside, vil du se vedkommendes svar på dine brugerdefinerede spørgsmål. Ved at klikke på ikonet i kolonnen Vis svar kan du se svaret på hvert spørgsmål, herunder videosvar og filupload. Du kan også bedømme hvert enkelt svar her.

Vores bedømmelsessystem til brugerdefinerede spørgsmål giver dig mulighed for at bedømme svarene fra dine kandidater på deres resultatside. Du kan bedømme dem på en skala fra en til fem stjerner og skrive uddybende noter, som andre teammedlemmer kan se.

Videoforklaring

Nedenstående video forklarer brugen af brugerdefinerede spørgsmål i en nøddeskal.

Almindelige spørgsmål

Kan jeg købe enkeltvise typer af spørgsmål, der ikke er inkluderet i mit abonnement?
Det er ikke muligt. Du kan kun bruge de typer spørgsmål, der er inkluderet i dit abonnement. Du skal opgradere for at kunne bruge andre typer.

Kan I hjælpe mig med at oprette et kodningsspørgsmål?
Vores team kan tilbyde hjælp til proceduren med at oprette et kodningsspørgsmål, men ikke med det faktiske indhold af det. Vi anbefaler, at du får en ekspert i et bestemt kodningssprog til at hjælpe dig med at oprette dit spørgsmål.

Kan jeg ændre de tilpassede spørgsmål senere?
Du kan redigere en hvilken som helst del af din vurdering, indtil du inviterer din første kandidat. Herefter kan der ikke foretages ændringer. Det er for at sikre, at alle kandidater, der tager en vurdering, behandles retfærdigt.